Onko sähköpostilistan kerääminen edelleen vaivan (ja rahan) arvoista?

Usein kuulee spekulointia siitä, onko sähköpostimarkkinointi jo täysin kuollut ja kuopattu.

Ja sitä on muuten ennustettu jo ainakin 13+ vuotta eikä loppua näy. 🙂

Olet varmaan kuullut mm. tätä fraasia pikkulinnunoksennukseen asti:

Internetissä raha tulee listoista – ”the money’s in the list”… jne. 

Ja vielä tarkennettuna jotkut toistavat, eivätkä sinänsä ole ihan väärässäkään:

Raha ei piile listoissa… vaan suhteessasi listaan!

Eli kun olet riittävästi luonut listasi lukijoille lisäarvoa ja herätellyt heidän aktiivisuuttaan… sitten heille voi alkaa oikeasti myydä jotain, askel askeleelta.


Onko listan rakentaminen menneen maailman hommia… vai vieläkö siitä saa rahakoneen? 

Mutta NYT… armon vuonna 2021, todellisuus alkaa näyttää kovin toisenlaiselta.

Tämä ehkä sahaa jopa omaa oksaani tavallaan, mutta nyt on puhuttava totta:

”Internetissä raha tulee edelleen listoista… mutta ostajien listoista!”

Joten… Floridan copy-ihmeen eli Doberman Danin sanoin:

”JSTDT…. Just Sell The Damn Thing!”

Toisin sanoen:

Nykyään kannattaa varmistaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, että listoillesi päätyvät ihmiset oikeasti kuuluvat sinne!

Miten sitten onnistut tekemään sen?

No se on helppoa.

Testaat vain kohtuullisen lyhyen ajan sisällä, että he ovat valmiita myös toimimaan sen asian eteen, mitä varten ovat listallesi tulleet:

  • Ostavat jotain… edes jotain pientä
  • Osallistuvat esim. 15min lyhyeen konsultointipuheluun
  • Tulevat paikalle webinaariisi ja osallistuvat siellä
  • Vastaavat sähköpostiisi ja kysyvät jotain, vähintäänkin

Jne.

Jos he tekevät jotain näistä – loistavaa, siirrä heidät saman tien aktiivisten listoille tai tagita sen mukaisesti sähköpostijärjestelmässäsi.

Jos he eivät tee vaikka 4 viikon sisällä juuri mitään, siirrä heidät aktivoitavien listalle, joille lähetetään aika ajoin lähinnä vain aktivointiviestejä eikä muuta.

TAI sitten ole vielä radikaalimpi ja poista heidät kokonaan kuluttamasta ESP-tiliäsi suotta (todella isojen listojen pelkkä ylläpitokin voi tulla kalliiksi).

Email-liideillekin voi ja on jopa syytä joskus antaa ”potkut” jos ei mitään ala tapahtua.

On turha odottaa, että he itse turhautuvat, alkavat nipottaa jostain merkityksettömän pienestä tai muuten vain alkavat hankalaksi…

…koska eivät oikeasti kuulu listallesi!

Liian usein vieläkin näkee markkinoijien marisevan siitä, että äh pitääkö nyt vetää käsijarrua promootioiden kanssa kun porukkaa poistuu listoilta.

Sellainen näkökulma on 180 astetta väärässä – prospektilista EI ole arvo-omaisuutta internet-markkinoinnissa, mutta ostajien ja toimintaan taipuvaisten lista ON!

Tämä on erittäin hyvässä tiedossa esim. postisuoraa tekevien joukossa, koska silloin jokainen lähestyminen maksaa oikeasti rahaa.

Silloin tärkeimpien muuttujien joukkoon nousee konversion lisäksi myös mahdollisimman aktiiviseksi todistettu lista!

Jos muuten olet miettinyt GDPR:n vaikutuksia sähköpostimarkkinointiin tai kuuluit jopa heihin jotka deletoivat listansa (!) varmuuden vuoksi... no, GDPR:n lyhyt historia on osoittanut, että kohu oli jälleen kerran ylimitoitettua. Pari jättiyritystä sai sakot ylilyönneistä ja siinäpä se suunnilleen.

Ja tämä on täysin oikein. Käytännöt muokkautuvat ajassa, ei lakikirjassa. Markkinoidaan rauhassa. 

Perusta toimintasi fundamentteihin niin olet aina oikeilla jäljillä. Tähtää saamaan listoillesi mahdollisimman oikeanlaatuisia liidejä, oikeista syistä, ja lähettämään heille heitä oikeasti kiinnostavaa informaatiota ja markkinointia… niin olet täysin oikeilla jäljillä!

PS. Kun olet valmis etenemään sähköpostilla myymisessä, voit ottaa ensiaskeleen joko kirjani Myyvän sähköpostin strategiat tai verkkokurssini Myyvän sähköpostin salaisuudet kautta. Kumpikaan ei varsinaisesti pankkitiliä murskaa :) ja saat kuitenkin lentävän lähdön tähän email-gurujen tarkoin varjelemaan maailmaan... 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.